fbpx

Cel mai bun tratament pentru menopauza

Cel mai bun tratament pentru menopauza: terapia de substitutie hormonala

Scopul HRT este de a inlocui estrogenul care scade in organism in timpul menopauzei. In cazul in care uterul dumneavoastra nu a fost eliminat din vaste cauze, veti avea nevoie de HRT care include progestativ.

Inlocuirea estrogenului ajuta la contracararea unora dintre simptomele comune ale menopauzei, inclusiv la ameliorarea bufeurilor din timpul noptii. Pe langa asta, mai ajuta la reducerea riscului de a dezvolta afectiuni precum: depresia, osteoporoza, diabetul, bolile de inima si unele tipuri de cancer. Picioarele umflate pot fi un semn al menopauzei de aceea aici poti vede cele mai bune remedii pentru picioare umflate

tratament menopauza din plante

Va propunem pentru astazi cele mai bune remedii naturale si cel mai bun tratament pentru menopauza, in functie de schimbarile pe care le puteti resimti odata cu menopauza. Cele mai bune preparate din plante pentru menopauza si efectele acesteia:

  1. Tinctura branca ursului stimulent hormonal
  2. Tinctura untul pamantului planta naturala
  3. Tinctura untul pamantului cu tataneasa si spanz
  4. Crema untul pamantului  tataneasa si galbenele
  5. Crema untul pamantului cu arnica
  6. Bitter Ardelenesc
  7. Ceai pentru afectiuni circulatorii
  8. Lotiune pentru par din plante si flori
  9. Tinctura ienupar pentru sistemul urinar
  10. Ceai afectiuni ginecologice

Principalele simptome asociate cu menopauza ale caror efect se poate ameliora cu ajutorul a cel mai bun tratament pentru menopauza din plante naturale sunt:

  1. Bufeuri si transpiratii nocturne
  2. Dispozitie proasta
  3. Oboseala sau astenie
  4. Iritabilitate
  5. Dificultate de concentrare
  6. Migrene sau cefalee
  7. Tulburari de somn
  8. Crestere in greutate
  9. Scaderea libidoului, a apetitului sexual
  10. Cicluri menstruale neregulate, pana cand sangerarea inceteaza complet
  11. Disconfort vaginal
  12. Anxietate
  13. Depresie
  14. Incontinenta urinara sau infectii urinare repetate (ITU)
  15. Dureri articulare si dureri musculare
  16. Umflaturi
  17. Uitare
  18. Sensibilitatea sanilor
  19. Alopecie
cel mai bun tratament pentru menopauza

Efectele menopauzei survenite odata cu scaderea nivelului de estrogen pot duce la schimbari care afecteaza negativ sanatatea femeii. Efectele se resimt la nivelul aparatului reproductiv, circulator, sistemului urinar, pielii, oaselor si muschilor, colesterolului din sange.

Libido scazut, atrofie vaginala si dispareunie superficiala (durere in timpul actului sexual)

Odata cu instalarea menopauzei, mucoasa vaginala incepe sa se subtieze, deci sa devina in acelasi timp mai uscata si mai putin flexibila. Numim aceasta modificare atrofie vaginala, principala cauza a actului sexual dureros sau dispareuniei superficiale.  Aceste modificari survenite la nivel reproducator, impreuna cu varsta inaintata, sunt si principalele cauze ale scaderii apetitului sexual sau a libidoului.

Casa de Ceaiuri Albut va propune ca cel mai bun tratament pentru menopauza, libido scazut si atrofie vaginala tinctura branca ursului stimulent hormonal. Branca ursului (Heracleum Sphondylium) este cea mai benefica planta la care pot apela persoanele cu probleme de fertilitate. Este unul dintre cele mai puternice stimulente hormonale si cele mai bune tonice sexuale naturale.

Tinctura branca ursului stimulent hormonal

Prețul inițial a fost: 58,00 lei.Prețul curent este: 45,00 lei.

Tinctura branca ursului Indicatii terapeutice: impotenta hormonala si vasculara, sterilitate masculine

SKU: TBU 9U
Categorie:

Tinctura branca ursului stimulent hormonal: recomandata pentru impotenta hormonala si vasculara, si un adjuvant natural in:

  1. menopauza prematura
  2. boli venerice
  3. anexita
  4. metroanexita
  5. amenoree
  6. sterilitate feminina
  7. frigiditate
  8. insuficienta renala

Mod de administrare in caz de menopauza prematura: 1 lingurita de 3ori/zi in prima saptamana, dupa care 2 lingurite de 3 ori/zi in a doua saptamana, pana cand se ajunge la 3 lingurite de 3 ori/zi in a patra saptamana. Se face o luna de tratament cu zece zile pauza.

Aceasta gradare a tratamentului este necesara pentru a preveni fenomenele neplacute date de relansarea activitatii hormonale precum: bufeuri, nervozitate, sangerari menstruale prelungite. De asemenea, eficienta celui mai bun tratament pentru menopauza este sporita de o dieta lacto-vegetariana si cu multe cruditati.

Crestere in greutate

Daca ati observat o crestere in greutate pe care n-o puteti controla sau ati incercat un regim alimentar care nu a dat roade, va sfatuim sa incepeti o dieta pentru cei care slabesc greu. Dieta nu presupune consumul de produse herbagetica, ci promoveaza un stil de viata sanatos si echilibrat.

Este important, mai ales daca aveti kilograme in plus care pot duce la alte complicatii, ca totul sa fie in echilibru. De la meniu alimentar, pana la activitate fizica. Plimbarile dimineata sau seara va vor ajuta sa digerati mai bine alimentele si chiar sa pierdeti in greutate mai usor. Plusati cu putina activitate fizica si cativa pasi in plus pe zi, mai ales daca stiti ca aveti un metabolism incet.

Colesterol marit

Menopauza atrage dupa sine un nivel de LDL (colesterol rau) marit, in timp ce HDL (colesterolul bun) ramane aproximativ acelasi. Cel mai bun medicament pentru colesterol marit pe care vi-l recomandam este un tratament cu tinctura colestero forte cardiovascular si ceai pentru afectiuni circulatorii marca Casa de Ceaiuri Albut.

Nivelurile crescute de LDL se datoreaza si ele estrogenului scazut si explica partial de ce multe femei dupa menopauza au osteoporoza si boli coronariene. Pana la menopauza, estrogenul era cel care va proteja de astfel de probleme. Dar despre ele o sa vorbim putin mai jos.

Schimbari de dispozitie, depresie, anxietate

Pe langa libido scazut si crestere in greutate, menopauza poate duce si la depresie, anxietate, modificari ale dispozitiei si starii de bine. Numeroase studii au aratat ca femeile au de 2 pana la 4 ori mai multe sanse de a prezenta simptome depresive in timpul menopauzei, comparativ cu perioada premenopauza. Simptomele depresive au fost asociate cu fluctuatii ale nivelurilor hormonale si prezenta simptomelor vasomotorii.

Tulburari de memorie si tulburari cognitive

Pentru ca estrogenul scade odata cu debutul menopauzei, s-ar putea sa va confruntati cu tulburari ale memoriei de scurta durata, memoriei asociative si episodice, tulburari cognitive, ale functiilor executive si proceselor somatice.

Estrogenul este implicat in functionarea principalilor neurotransmitatori ai creierului. Estrogenul scazut poate sa duca, in consecinta, la schimbari semnificative ale starii de spirit, abilitatilor cognitive si capacitatii de a gestiona stresul.

Tulburari ale somnului si insomnia

Tulburarile de somn si insomnia se datoreaza, cel mai frecvent, bufeurilor din timpul noptii. Bufeurile si transpiratiile nocturne sunt ambele simptome vasomotorii si afecteaza aproximativ 65% dintre femeile aflate la menopauza. Bufeurile sunt descrise ca senzatii spontane de caldura, resimtite de obicei pe piept, gat si fata, adesea asociate cu transpiratie si apoi frisoane si uneori cu palpitatii si anxietate.

Factorii declansatori asociati cu aparitia bufeurilor includ medii calde, stresul sau consumul de alimente si bauturi calde. Transpiratiile nocturne, pe de alta parte, sunt bufeuri care apar in timpul noptii si adesea interfereaza cu somnul.

Cauza precisa a acestor simptome vasomotorii nu este cunoscuta. Se crede, totusi, ca este legata de nivelurile scazute de estrogen si posibilele modificari ale altor doua molecule numite FSH si inhibina B, care afecteaza concentratiile de endorfine din hipotalamus.

Boli cardiovasculare si palpitatii/batai neregulate ale inimii

Boala cardiaca ischemica (CAD) este o boala care poate aparea la femei dupa menopauza. Caracterizata, cel mai adesea, prin oboseala, dureri abdominale in regiunea ombilicala si suprapubiana si senzatie de lesin, necesita un stil de viata sanatos.

Pe langa consumul de fructe si legume, alimente sarace in grasimi animale, cum ar fi pestele si carnea alba, recomandam sa incercati sa va tineti greutatea sub control. Kilogramele in plus si colesterolul rau marit sunt principalii inamici ai sanatatii inimii.

De asemenea, consumati cel mult 5g de sare pe zi si evitati consumul de carne rosie.

O tulburare frecventa, adesea aparuta in timpul noptii insosita de bufeuri, dar despre care nu prea se vorbeste, mai este si tahicardia/palpitatiile. Acestea pot fi definite ca o crestere semnificativa a ritmului cardiac in repaus, de obicei peste 100 de batai/minut.

Tahicardia poate aparea noaptea, in timpul somnului provocand adesea intreruperea acesteia si nu este neaparat un simptom al bolilor de inima.

Boala oaselor fragile sau osteoporoza

Tot din cauza nivelului scazut de estrogen, femeile se pot confrunta la menopauza cu oase fragile si dureri ale oaselor, mult mai frecvente decat inainte. Pentru ca densitatea osoara este in scadere, nu este exclusa in unele cazuri osteoporoza. Densitatea osoara scade cel mai accelerat in primii 5 ani de menopauza, asadar recomandam atentie sporita.

De asemenea, puteti apela, inca de cum sesizati dureri osoase, la cel mai bun unguent antiinflamator natural. Recomandam produsele naturale pe baza de untul pamantului, precum  tinctura untul pamantului planta naturala. Un remediu natural ideal in caz de dureri reumatice acute sau cronice, dureri musculare, lombosciatica, degeraturi, spondiloza cervicala, umflaturi, vanatai, deformari osoase, guta, sinuzite frontale sau maxilare, zona Zoster, dureri de menisc, osteoporoza, carcel, artrita, apa la genunchi.

Mod de folosire: Se agita sticla de tinctura, dupa care se decanteaza un minut lotiunea si se desface usor capacul, lasand sa curga filtrat. Cu solutia astfel obtinuta se frectioneaza masand locul dureros, seara inainte de culcare or chiar in cursul zilei, numai cand doare si unde doare. Completati cu masaj usor cu alifia de Untul Pamantului cu arnica.

Dureri musculare si dureri articulare

50% dintre femeile aflate la menopauza se plang de dureri musculare si scheletice, artralgie sau dureri articulare si artrita sau inflamatie, in principal in spate, genunchi, maini si umeri. Incidenta este cea mai mare intre 45 si 55 de ani, prin urmare, in premenopauza.

Solutia pe care v-o propunem pentru dureri reumatice este un remediu pe baza de: tinctura untul pamantului cu tataneasa si spanz, crema untul pamantului  tataneasa si galbenele, crema untul pamantului cu arnica, bitter ardelenesc si ceai pentru afectiuni circulatorii.

Acest pachet dureri reumatice acute din plante vizeaza ameliorarea si chiar eliminarea durerilor reumatice, prin reducerea inflamatiilor de la nivelul incheieturilor, muschilor si oaselor.

Incontinenta urinara si alte probleme ale tractului urinar

Odata cu uscaciunea vaginala apare si dispareunia si iritatiile. Din cauza mucoasei vaginale subtiri, a tesuturilor vaginale mai putin elastice si a canalului vaginal ingust, puteti experimenta episoade de vaginita atrofica sau inflamatie a vaginului. Acestea sunt caracterizate de secretii vaginale maronii sau galbene.

Mai mult, compozitia bacteriilor care traiesc in mod natural in vagin se schimba catre bacili care produc mai putin acid. Acest lucru duce la prezenta unui pH vaginal mai mare, in general mai mare de 5, ceea ce favorizeaza aparitia infectiilor.

Pe langa uscaciune, mancarime, durere in timpul actului sexual, secretii vaginale si iritatie, va mai puteti confrunta si cu probleme ale tractului urinar inferior precum urgenta de a urina si diverse tulburari de urinare: nevoia de a merge la baie in timpul noptii, nevoia de a urina mai des, incontitenta urinara.

Piele uscata si caderea parului

Nivelul de colagen si elastina din piele sunt puternic influentate de varsta si nivelul de estrogen. Odata ce scade estrogenul, pielea isi pierde din elasticitate si fermitate, devenind mai subtire, mai uscata si mai predispusa aparitiei problemelor de piele.

Acelasi lucru este valabil si in cazul caderii parului. Pentru ca androgenii, hormonii masculini, cresc atunci cand estrogenul scade, 40% dintre femeile aflate la menopauza se plang de caderea excesiva a parului. Numita si alopecie androgenetica, este favorizata si de stres, genetica, stil de viata, diete si regimuri de slabire mult prea restrictive, precum si de medicamente ca antidepresivele.

Va propunem ca tratament impotriva caderii parului o lotiune pentru par din plante si flori. Un produs natural si tonic capilar care:

  1. stopeaza caderea parului, intarindu-l de la radacina
  2. curata parul de matreata si grasimi (Seboree)
  3. reda luciul natural al parului

Tratament natural pe baza de urzica, galbenele, brusture, musetel, mesteacan, nuc, iarba mare si rozmarin.

Cel mai bun tratament pentru menopauza si ce sa faceti pentru a va simti mai bine cand simptomele menopauzei va indispun.

  1. In cazul bufeurilor/transpiratiilor nocturne: folositi lenjerie de pat din bumbac si puneti-va la somn in pijamale subtiri, dintr-un material care sa permita pielii sa respire.Faceti miscare usoara precum yoga, plimbari dimineata si/sau seara si evitati cu orice pret fumatul si consumul de alcool.
  2. Uscaciune vaginala si libido scazut: terapiile locale pe baza de creme emoliente si lubrifiante si unguente pe baza de testosteron pot ajuta. La fel si remediile naturiste din plante si stimulentele hormonale naturale precum tinctura branca ursului
  3. Par fragil si piele uscata: pentru par, de preferat, un sampon fara sulf, pe baza de plante precum urzica, musetelul, galbenelele. Pentru piele, creme emoliente care sa hidrateze pielea in profunzime si evitarea detergentilor puternici care pot irita pielea. De altfel, o dieta cat mai bogata in leguminoase si alimente din care va puteti lua putin colagen. Recomandam: supa de oase, pestele si fructele de mare, fructe de padure si citricele, un consum zilnic generos de nuci si seminte
  4. Crestere in greutate: dieta echilibrata, un stil de viata sanatos si miscare cat de multa, dupa posibilitati, cel putin 30 de minute in fiecare zi

Cel mai bun tratament pentru menopauza sub forma de terapie de substitutie hormonala (HRT). Scopul HRT este de a inlocui estrogenul care scade in organism in timpul menopauzei. In cazul in care uterul dumneavoastra nu a fost eliminat din vaste cauze, veti avea nevoie de HRT care include progestativ.

Inlocuirea estrogenului ajuta la contracararea unora dintre simptomele comune ale menopauzei, inclusiv la ameliorarea bufeurilor din timpul noptii. Pe langa asta, mai ajuta la reducerea riscului de a dezvolta afectiuni precum: depresia, osteoporoza, diabetul, bolile de inima si unele tipuri de cancer.

HRT este disponibil sub forma de tablete/plasturi/geluri si nu este o terapie potrivita tuturor femeilor.

Cel mai bun tratament menopauza  si remedii naturale menopauza:

  1. Soia, cohosh negru, trifoi rosu, lucerna si salvie: pentru combaterea tulburarilor tipice menopauzei, cum ar fi bufeurile si transpiratiile nocturne
  2. Arborele cast si dong quai: pentru reglarea fluctuatiilor hormonale care modifica ciclul menstrual in premenopauza
  3. Ginseng , maca si damiana: tonice naturale pentru corp si minte, va pot ajuta sa treceti mai bine peste oboseala si va pot reda apetitul sexual
  4. Sunatoaree si griffonia: sustin dispozitia normala, relaxeaza muschii si corpul si ajuta la bunastarea mentala
  5. Ginkgo: sustine memoria si functiile cognitive, circulatia normala si functionalitatea microcirculatiei

O incetare spontana a menstruatiei pentru o perioada de cel putin un an, menopauza este un fenomen natural in viata femeilor.

O femeie poate intra la menopauza de la varsta de 49-52 de ani, insa se poate intampla ca aceasta sa-si faca debutul si mai repede. Fumatul, alcoolul, indicele de masa corporala (IMC) scazut pot conduce la debutul timpuriu al menopauzei.  Ameliorarea simptomelor menopauzei, dar si redarea starii de bine sunt posibile cu cel mai bun tratament pentru menopauza.

Parerea ta conteaza! Recomanda-ne subiectele tale preferate intr-un comentariu!

      Lasa un comentariu

      Ceaiuri Albut
      Logo
      Înregistrați un cont nou