Exista leacuri batranesti pentru infectii urinare practice si sigure care ajuta la prevenirea si tratarea infectiilor urinare, aceste probleme care afecteaza tractul urinar alcatuit din rinichi, uretra, vezica urinara, uretere. Inainte trebuie stiut, insa, ca in functie de locul afectat, distingem 4 tipuri de infectii urinare, care necesita infectie urinara tratament rapid, pentru a evita disconfortul si durerea: uretrita (implica uretra), ureterita (implica ureterele), pielonefrita (afecteaza unul dintre rinichi) si cistita (afecteaza vezica urinara). Cistita este cea mai frecvent intalnita forma de infectie urinara, necesita cistita tratament rapid, de preferat naturist, celelalte forme fiind intalnite mai rar.
De ce apar infectiile urinare? Cateva cauze infectii urinare principale:
- E. coli (Escherichia coli): cea mai frecventa cauza a unei infectii urinare, deoarece, prezenta fiind in mod normal in organism, poate intra prin uretra in tractul urinar si coloniza vezica urinara/rinichii, provocand infectii
- Stafilococul saprofit (Staphylococcus saprophyticus): a doua cea mai comuna cauza a infectiilor urinare la femeile active sexual, care poate infecta uretra si vezica urinara
- Klebsiella: cauza frecventa a infectiilor urinare in spitale, care netratata, in lipsa infectie urinara tratament rapid poate duce la pielonefrita
- P. aeruginosa: bacterie care poate infecta tractul urinar la persoanele cu cateter urinar
- Enterococcus faecalis: conduce la infectii urinare in cazul persoanelor cu afectiuni medicale care afecteaza functiile tractului urinar
Pe langa aceste cauze care au la baza bacterii, infectiile urinare pot fi provocate si de ciuperci precum: Candida albicans si Candida glabrata.
Leacuri batranesti pentru infectii urinare
Inainte de a apela la cateva leacuri batranesti pentru infectii urinare, trebuie sa stiti cum sa identificati o infectie urinara. Se poate identifica dupa cele mai comune simptome infectie urinara, care sunt:
- Durere si senzatie de arsura in timpul urinarii: cele mai comune simptome infectie urinara, care pot fi insotite si de necesitatea urgenta de a urina
- Durere in zona pelviana sau regiunea abdominala inferioara: nu de putine ori, infectia tractului urinar poate provoca durere sau disconfort in zona pelviana sau in abdomenul inferior
- Frecventa urinare crescuta: persoanele care sufera de o infectie a tractului urinar se confrunta, adesea, cu nevoia de a urina mai frecvent decat de obicei
- Urinare fortata: dificultate la urinare si senzatie de golire insuficienta a vezicii urinare
- Urina tulbure sau cu urme de sange: infectiile urinare pot provoca schimbari in culoarea si aspectul urinei, tocmai de aceea ea poate fi tulbure, neclara, sau cu sange
- Stare generala de rau: oboseala, febra, corp slabit
Ceaiul renalo-forte
Datorita proprietatilor sale diuretice, antiseptice, antispastice si antiinflamatorii, ceaiul renalo-forte este printre cele mai bune leacuri batranesti pentru infectii urinare.
Ceaiul renalo-forte tratament naturist pentru infectie urinara
Datorita proprietatilor sale diuretice, antiseptice, antispastice si antiinflamatorii, ceaiul renalo-forte este printre cele mai bune leacuri batranesti pentru infectii urinare. De asemenea, infectie urinara tratament rapid pe care-l recomandam pentru: o buna functionare a rinichilor si vezicii urinare; pietre/nisip la rinichi/cai urinare, vindecarea tractului urinar in caz de infectii urinare. Proprietatile sale naturale actioneaza si si daca suferiti de litiaza renala, incontinenta urinara, retentie urinara polikiurie, cancer renal, insuficienta renala, perinefrita, sindrom nefrotic, rheumatism si guta.
Ceaiul renalo-forte se consuma sub forma de decoct scurt. Asta inseamna ca este nevoie de 3 linguri de ceai renalo-forte, pe care le veti fierbe intr-un litru de apa timp de 2 minute. Se lasa la infuzat pentru 15-20 de minute, se strecoara, dupa care se poate consuma.
Mod de administrare: recomandam sa beti 5 pahare de ceai pe zi: cate un pahar de ceai renalo-forte cu 30 de minute inainte de fiecare masa principala si alte doua pahare intre mese. Daca aveti afectiuni renale severe, consumati cel putin 2l de ceai pe zi, pentru a preveni concentrarea urinei.
Tinctura renalo-forte
Real adjuvant in caz de: litiaza renala, incontinenta urinara, infectii urinare, reumatism, guta, edeme cardio-renale, artroza, hidropizii, albuminurie, afectiuni ale tractului urinar, precum cistite, nefrite, pielonefrite.
Tinctura renalo-forte leacul batranesc care te scapa de infectii
In cautarea cistita tratament rapid, nu uitati sa luati in calcul tratamente naturiste sub forma de tinctura. Tinctura renalo-forte, de exemplu, este un real adjuvant in caz de: litiaza renala, incontinenta urinara, infectii urinare, reumatism, guta, edeme cardio-renale, artroza, hidropizii, albuminurie, afectiuni ale tractului urinar, precum cistite, nefrite, pielonefrite.
O recomandam pentru o functionare normala a tractului urinar, pentru mentinerea functiilor ronichilor si eliminarea pe cale naturala a pietrelor de mari dimensiuni de la rinichi.
Proprietatile sale asupra sistemului urinar se datoreaza compozitiei tincturii, aceasta avand la baza doar plante precum: ienupar, troscot, coada calului, urzica, turita mare, merisor, coada soricelului, codite de cirese, mesteacan, matase de porumb.
Mod de administrare: recomandarea noastra este sa se consume dialuata in ceai renalo-forte pentru infectie urinara tratament rapid cu rezultate in doar cateva zile. Se poate dilua, desigur, si in apa plata sau se poate consuma ca atare, cate 3 linguri de tinctura renalo-forte/zi.
Tinctura de ienupar
Eficienta in caz de cistite, nefrite, pielonefrite, uretrite este si tinctura de ienupar, cistita tratament rapid.
Tinctura de ienupar tratament pentru cistita, nefrite, uretrite
Eficienta in caz de cistite, nefrite, pielonefrite, uretrite este si tinctura de ienupar, cistita tratament rapid care: sustine sistemul urinar prin faptul ca ajuta la cresterea diurezei; reduce inflamatiile din zona pelviana; elimina pietrele/nisipul din vezica, rinichi, tract urinar, in caz ca exista.
Ienuparul are puterea miraculoasa de a lupta cu infectiile urinare, iar sub forma de tinctura, administrat corect, poate aduce rezultatele dorite doar dupa cateva administrari.
Mod de administrare: recomandam diluarea a 2 lingurite de tinctura de ienupar in ceai renal-forte si sa se bea solutia astfel obtinuta de 3 ori/zi.
Sirop de merisoare
In leacuri batranesti pentru infectii urinare si nu avem cum sa nu ne amintim de merisoare sau de siropul de merisoare: acrisor, concentrat, perfect in caz de infectii ale cailor urinare si cistita.
Sirop de merisoare leac pentru combatarea bacteriilor Helicobacter si E-coli
Ne gandim la cateva leacuri batranesti pentru infectii urinare si nu avem cum sa nu ne amintim de merisoare sau de siropul de merisoare: acrisor, concentrat, perfect in caz de infectii ale cailor urinare si cistita. Un tratament rapid si benefic, pentru ca ajuta la curatarea rinichilor, stimularea diurezei, spargerea si eliminarea calculilor urinari.
Merisoarele, totodata, combat bacteriile patogene, Helicobacter si E-coli, principale cauze ale infectiilor urinare si cistitelor.
Mod de administrare: se poate consuma ca atare, dar pentru ca este un sirop concentrat, mai bine ar fi sa se administreze diluat, cate 2-3 lingurite/zi atat in cazul adultilor suferinzi de infectii urinare, cat si in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani.
Infectie urinara tratament rapid
Cel mai eficient, dar si cel mai sigur infectie urinara tratament rapid este tratamentul cu ceaiuri din plante naturale. Iata cateva ceaiuri benefice in tratarea infectiilor urinare:
Ceai de merisoare
Merisoarele sunt fructe cu proprietati antibacteriene remarcabile. Ceaiul de merisoare ajuta la ameliorarea simptomelor cistitei si este, de asemenea, recomandat in preventia infectiilor urinare. Priveaza tractul urinar de bacterii care ar putea prolifera si duce la infectii urinare neplacute, greu de tratat.
Fructele de merisor sunt bogate in antocianozide si acid citric, flavonoide cu proprietati calmante importante, care ajuta la restabilirea pH-ului vezicii urinare.
Ceai de musetel
Ceaiul de musetel este un remediu excelent impotriva cistitei, fiind in acelasi timp printre cele mai iubite leacuri batranesti pentru infectii urinare. Musetelul este un excelent antispasmodic, antiseptic si calmant. Sub forma de infuzie de musetel poate fi utilizat pentru spalari intime, cu atat mai mult cu cat contribuie la calmarea disconfortului provocat de cistita.
Ceaiul de musetel este benefic si pentru inima, a carei functionare corecta este esentiala pentru sanatatea rinichilor si vezicii urinare.
Ceai de galbenele
Galbenelele sau Calendula officinalis L. Sunt plante cu actiune antispasmodica, calmanta si antimicrobiana. Aceasta este adesea folosita pentru a usura durerile ciclului menstrual. Sub forma de infuzie de galbenele cu cateva picaturi de ulei de galbenele poate fi folosita pentru bai vaginale cu aburi.
In caz de infuzie care se foloseste intravaginal, va fi nevoie de: 3 linguri de ulei de nuca de cocos presat la rece, doua linguri de ulei de galbenele, 10 picaturi de ulei esential de musetel. Se incalzeste uleiul de cocos pe bain-marie, se adauga uleiul de galbenele, dupa care uleiul esential de musetel. Amestecul obtinut se toarna intr-un borcan si se depoziteaza in frigider. Se foloseste intravaginal, cate-o jumatate de lingurita inainte de culcare, de doua ori pe saptamana.
Se poate consuma si oral, sub forma de ceai, dar pentru ca va fi un ceai amar, puteti adauga cateva lingurite de miere. Se poate combina cu nalba si iarba-neagra pentru si mai multe beneficii antimicrobiene, antispasmodice, calmante si un gust mai finut.
Ceai de macese
Inca de pe vremea bunicilor se miza pe leacuri batranesti pentru infectii urinare pentru tratarea cat mai eficienta a infectiilor precum cistita. Macesele, in acest caz, sunt cele mai apreciate plante din medicina naturista si unele dintre cele mai iubite pentru gustul sau delicat, dar rafinat.
Ceaiul de macese, bogat in vitamine, minerale, acizi saturati si tanini, se recomanda pentru tratarea inflamatiilor si infectiilor sistemului urinar. Continutul ridicat de vitamina C din macese are si o actiune preventiva eficienta.
Ceaiul de macese, luat pentru o perioada de cel putin o luna, nu numai ca elimina imediat durerea si disconfortul din abdomenul inferior, dar indeparteaza microflora patogena situata in vezica si rinichi. Se poate prepara dintr-o lingura de macese si 200 ml de apa. Macesele se pun in apa rece, dupa care se lasa pe foc pana apa ajunge in punctul de fierbere. Dupa 10 minute se poate filtra si consuma de 2 ori/zi.
Ceai de echinacee
Un tratament infectie urinara rapid ar fi si ceaiul de echinacee. Radacinile acestei plante sunt cele mai folosite, deaorece sunt bogate in ingrediente active. In caz de cistita, echinaceea are o actiune sedativa, calmanta si antiinflamatoare.
Ceaiul de echinaceee, luat de la primele simptome, echilibreaza pH-ul natural al tractului urinar si intareste sistemul imunitar, facand astfel dificila atacarea acestuia de catre agentii patogeni. Poate fi preparat dintr-o lingura de echinaceea si 200 ml de apa. Dupa ce s-a adus apa in punctul de fierbere, se adauga echinaceea, se lasa 5 minute la infuzat si apoi se poate consuma indulcit sau nu.
Cistita tratament rapid
Cistita este o inflamatie suparatoare a mucoasei vezicii urinare, necesita cistita tratament rapid, iar ca prin simptom se poate observa o nevoie continua, enervanta si adesea dureroasa de a urina. Cistita vine si cu un sentiment de plenitudine a vezicii urinare, o nevoie frecventa de a urina, arsuri intime, disconfort in timpul urinarii, cu urina care poate fi insotita de scurgeri de sange si care, in general, tinde sa aiba un miros urat.
Se poate manifesta intr-un singur episod sau, netratata, se poate transforma in cistita acuta, continuand sa apara frecvent sau chiar sa se extinda la nivelul tractului genital sau rinichi.
Remediu cu bicarbonat
Printre cele mai bune leacuri batranesti pentru infectii urinare si cistita este bicarbonatul de sodiu. Cand cistita se afla in faza cea mai acuta, poate fi necesar sa se reduca gradul de aciditate a urinei si cel mai usor antiacid pe care il putem lua este bicarbonatul de sodiu. Remediul cu bicarbonat presupune sa dizolvati o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar de apa si sa consumati solutia de 5 ori/zi.
Remediu cu codite de cirese
Un remediu cu codite de cirese poate putin subestimat in ziua de astazi, dar un tratament cistita rapid foarte eficient. Un element complementar excelent pentru a purifica tractul urinar.
Coditele de cirese sunt bogate in acid malic, saruri de potasiu, flavonoide, taninuri, vitamina A, vitamina C si polifenoli. Exercita o actiune sedativa asupra vezicii urinare, ajuta daca aveti spasme, dar si daca va confruntati cu nevoia continua de a urina, favorizand in acelasi timp diureza.
De asemenea, mai sunt indicate, sub forma de ceai, si in caz de insuficienta renala, guta, celulita.
Remediu cu fermenti lactici
In cazul in care suferiti de o cistita cronica, un remediu eficient impotriva cistitei pot fi fermentii lactici. Acestia sunt benefici atat pentru a limita efectele secundare ale unui tratament lung bazat pe antibiotice, cat si pentru a reduce riscul de contractare a infectiei din nou.
Fermenti lactic puteti gasi in: alimente fermetate precum iaurtul natural, varza murata, branza fermentata, kombucha, alimente din soia.
Remediu cu propolis
Propolisul este un adevarat bactericid natural, aliat excelent impotriva infectiilor vezicii urinare, dar si a tractului respirator. Atat de folosit printre leacuri batranesti infectie urinara, poate stimula sistemul imunitar si apara corpul se posibile infectii cu bacterii/ciuperci.
Remediu cu splinuta
Un remediu cu splinuta este un remediu complementar celor anterioare. Bogata in flavonoide, tanini, saponine, are o actiune antiinflamatoare, astringenta si diuretica: faciliteaza eliminarea rapida a bacteriilor prin urinare.
De asemenea, este folosita ca si componenta in alte remedii naturale impotriva retetiei de apa, hiperuricemiei si gutei.
Concluzii:
Pentru a preveni infectiile urinare, dar si a le trata inca din faze incipiente este nevoie sa recunoasteti o infectie urinara, indiferent de tipul acesteia. Nu uitati ca ceaiurile naturale se pot bea atat in caz ca va place sa consumati multe lichide, dar si ca leacuri batranesti pentru infectii urinare, daca va confruntati cu astfel de probleme ale tractului urinar.
Mulțumesc pentru informații !