fbpx

Alopecie (5) tratamente din plante pentru par

Alopecie, tratamente din plante pentru par, metode de prevenire a caderii parului, remedii de combatere a alopeciei la femei si barbati

Tratamente din plante pentru par in caz de alopecie androgenica sau chelie si alopecie areata sunt:

  1. preparate pe baza de rozmarin
  2. urzica
  3. salvie
  4. mesteacan
  5. radacina de brusture

Degradarea firelor de par si scalpului, precum si subtierea progresiva sau caderea in exces a parului sunt semne de alopecie care nu trebuie neglijate.

Cauze alopecie pot fi:

  1. dezechilibrele hormonale
  2. kilogramele in plus si dieta saraca in nutrienti
  3. bolile autoimune
  4. diabetul si anumite terapii farmacologice
  5. istoricul familial
alopecie

Cateva tratamente din plante pentru par daca suferi de alopecie, care pot ajuta in regenerarea parului si stimularea cresterii firelor de par noi:

Lotiune pentru par din plante si flori

Pentru stoparea caderii parului, intarirea radacinii acestuia, curatarea parului si scalpului de matreata si redarea luciului natural. Un tratament alopecie pe baza de lotiune din plante si flori care contine: urzica, musetel, brusture, galbenele, mesteacan, rozmarin, nuc si iarba mare.

Lotiune pentru par din plante si flori

Prețul inițial a fost: 59,00 lei.Prețul curent este: 45,00 lei.

Recomandari lotiune pentru par: Durata medie a unui tratament este de 2-3 luni in raport cu vechimea bolii, pentru rezultate cu eficienta sporita se recomanda a se folosi sampoane din plante cum ar fi: urzica, mesteacan, nuc, musetel, galbenele

SKU: LPR 7L
Categorie:

In functie de gravitatea afectiunii si vechimea acesteia, recomandam tratamentul pe o perioada de 2-3 luni. De asemenea, se poate folosi si preventiv, iar pentru rezultate cu eficienta sporita, recomandam si spalarea parului cu un sampon din plante cum ar fi: urzica, mesteacan, nuc, musetel, galbenele.

Mod de administrare lotiune nediluata: de 2 ori/saptamana dupa baie pe parul umed cate 4-5 linguri, se frectioneaza apoi se infasoara parul intr-un prosop si se lasa sa se usuce natural

Mod de administrare lotiune diluata: se foloseste in loc de apa de clatire dupa baie in acelasi fel

Tratament alopecie cu tonic capilar

Recomandam tonicul capilar forte marca Casa de Ceaiuri Albut care poate regenera si intari firul de par, reda luciul acestuia si regla secretia de sebum. Un produs pe baza de extract hidroalcoolic, produs natural din plante medicinale eficiente precum: rozmarin, urzica, iarba mare, mesteacan, radacina de brusture.

Tonic capilar forte

Prețul inițial a fost: 42,99 lei.Prețul curent este: 35,00 lei.

Tonic capilar forte din plante medicinale:  Ajuta la regenerarea parului, intareste firul de par, regleaza secretia seboreica si reda luciul parului.

SKU: TON 21
Categorie:

Tonicul capilar forte este cel mai puternic tratament de regenerare a firului de par capilar si, totodata, cel mai puternic inamic in combaterea caderii parului.

Mod de folosire: dupa spalare, se pulverizeaza (sticluta este prevazuta cu un cap pulverizator) direct pe scalpul umed, se lasa sa actioneze 4-5 minute, apoi se clateste usor doar cu apa sau se poate lasa asa pana la urmatoarea spalare. Se foloseste maxim de 2 ori/saptamana.

Tratament cu produse pentru par pe baza de urzica

Urzica are proprietati hranitoare pentru scalp si par, motiv pentru care, daca suferi de alopecie sau doresti sa previi alopecia, ar fi bine sa folositi un sampon cu urzica. Datorita prezentei aminoacizilor, taninurilor si sarurilor minerale, are o actiune antiandrogena.

Tratament alopecie pe baza de ulei esential de rozmarin

Uleiul esential de rozmarin este capabil sa incetineasca degenerarea tesuturilor, inclusiv pe cele ale scalpului si sa stimuleze circulatia. De asemenea, promoveaza oxigenarea si ajuta la refacerea parului. Poate fi folosit atat ca atare, caz in care se maseaza scalpul cu acest ulei, cat si in produse pentru par.

Tratament alopecie cu usturoi

Intrucat usturoiul contine niveluri ridicate de sulfura, produsele pentru par cu usturoi pot contracara daunele cauzate de radicalii liberi, intarind foliculii de par si ajutand la incetinirea caderii parului. De altfel, consumul regulat de usturoi ajuta la cresterea productiei de colagen.

Calvitie sau chelie

Alopecia androgenica, numita si calvitie sau chelie, este o forma de alopecie care apare din cauza raspunsului excesiv la hormonii androgeni, dar poate avea si cauze genetice. Este cea mai raspandita forma de alopecie, putand afecta peste 50% dintre barbati si 30% dintre femei cu varsta peste 50 de ani.

Se caracterizeaza prin caderea progresiva a parului, care se manifesta diferit in functie de sex:

  1. la barbati, pierderea se produce, in principal, la tample si pe varful capului
  2. la femei, parul devine tot mai rar

Alopecie androgenica la barbati

Alopecia androgenica la barbati se caracterizeaza prin caderea parului de la tample sau din spatele capului. Unii barbati au doar linia parului in retragere sau o mica zona de chelie pe ceafa. Altii, mai ales daca chelia incepe de la o varsta frageda, isi pierd tot parul de pe varful capului, dar nu si din partile laterale si din spatele capului.

Alopecia androgenica la barbati este asociata cu afectiuni precum: boala coronariana si prostata marita. Cancerul de prostata, semnele diabetului, obezitatea si hipertensiunea arteriala pot fi factori care accelereaza caderea parului la barbati.

Alopecie androgenica la femei

Alopecia androgenica la femei, spre deosebire de alopecia androgenica a barbati, apare in jurul varstei de 30-40 de ani si este localizata diferit. Este caracterizata printr-o rarire a parului la scara larga, incepand cu varful capului, iar linia parului ramane neschimbata.

Alopecia androgenica la femei poate aparea din cauza hiperandrogenismului, o crestere a productiei de hormoni androgeni sau a sensibilitatii foliculilor la acesti hormoni. Sindromul ovarului polichistic, care provoaca modificari menstruale, cicluri anovulatorii, hirsutism si, adesea, obezitate, este cauza majoritatii cazurilor de hiperandrogenism.

Alopecia androgenetica feminina poate deveni mai evidenta dupa menopauza, faza in care, din cauza scaderii generalizate a estrogenului, are loc o modificare a raportului procentual dintre steroizii ovarieni si suprarenalieni.

Alopecie areata cauze

Alopecia areata este o afectiune care afecteaza radacina firului de par si poate aparea la barbati, femei, copii si varstnici. Se crede ca aceasta este are drept cauza disfunctia sistemului imunitar, care determina organismul sa-si atace propriile tesuturi intr-o reactie autoimuna. Adesea, prima manifestare apare deja in copilarie.

Zona afectata poate fi mica sau extinsa. De altfel, la unele persoane se poate manifesta si in cazul barbii, sprancenelor, genelor, corpului, membrelor.

Caderea dureaza cateva saptamani, urmata de recrestere a parului in lunile urmatoare. Aceasta dinamica se poate repeta de mai multe ori, in unele cazuri observandu-se cicluri imprevizibile de cadere si recrestere a parului, care pot continua ani de zile.

Alopecia areata poate degenera spre pierdere totala a parului, alopecie areata totala, sau poate fi prezenta simultan pe scalp, fata si corp, caz in care se numeste alopecie areata universala.

Tratament alopecie

Anumite tratamente alopecie androgenica, pe langa cele 5 tratamente din plante pentru par, pot incetini caderea firelor de par sau stimula cresterea firelor noi de par. Recomandari tratamente impotriva caderii parului:

  1. Minoxidil – tratament topic sub forma lichida sau spuma, care se aplica direct pe scalp. Este cunoscut pentru actiunea sa care dilateaza vasele de sange si stimuleaza foliculii de par pentru a produce par mai gros
  2. Finasteride – tratament prescris in special barbatilor, inhiba enzima care transforma testosteronul in dihidrotestosteron (DHT), hormonul responsabil pentru miniaturizarea foliculilor de par in alopecia androgenetica. Incetineste caderea parului si poate ajuta chiar si la regenerarea acestuia
  3. Transplant de par – tratament chirurgical permanent, care implica prelevarea foliculilor de par din zonele scalpului unde parul este cel mai des si transplantarea lor in zonele cu chelie
  4. Terapii cu laser de nivel scazut – stimuleaza cresterea parului si pot imbunatati sanatatea foliculilor de par
  5. Suplimente alimentare – suplimente precum biotina, vitamina D, fierul si alti nutrienti pot sprijini cresterea parului si sanatatea foliculilor
  6. PRP – in cazuri usoare de alopecie androgenica, un tratamentul pe baza de plasma bogata in trombocite. O tehnica de biorevitalizare prin care se preleveaza sangele pacientului si, dupa ce a fost tratat, se injecteaza din nou subcutanat prin microinjectii, pentru a stimula activitatea foliculilor de par
Alopecie diagnostic

Cum se diagnosticheaza alopecia? Diagnosticul de alopecie nu se pune inainte de a analiza istoricul medical si schimbarile recente din viata pacientului. Evaluarea medicala include teste specifice ale scalpului si parului , inclusiv:

  1. testul tragerii parului– se trage usor de par pentru a evalua rezistenta parului si caderea acestuia
  2. dermatoscopia scalpului – care analizeaza variabilitatea diametrului parului
  3. tricograma – care distinge procentul de par in crestere de cel care cade
  4. analize care masoara nivelurile de hormoni androgeni, estrogen, cortizol, hormoni tiroidieni (TSH), SHBG, gonadotropine si progesteron, de asemenea in raport cu diferitele faze ale ciclului menstrual, in cazul femeilor

Biopsia scalpului, daca este necesara, ofera informatii histologice, in timp ce alte teste pot exclude sau confirma cauze posibile, cum ar fi: deficienta de fier, boala tiroidiana, lupusul sistemic si infectiile.

Testele de laborator, precum testele de sange si masuratorile hormonale, sunt pot fi si ele utile. In situatii complexe, dermatologul poate recomanda consultarea unui endocrinolog sau imunolog pentru investigatii ulterioare, inclusiv teste de 24 de ore cu plasma si hormoni urinari.

Alopecia la femei in timpul menopauzei

Modificarile hormonale legate de menopauza pot avea si repercusiuni asupra sanatatii parului, favorizand caderea firelor capilare. Se estimeaza ca 40% dintre femeile aflate la menopauza se confrunta cu caderea abundenta a parului si rarirea ulterioara a acestuia.

Cauza alopeciei la femei in timpul menopauzei este declinul hormonilor feminini, estrogeni, care este asociat cu o crestere a hormonilor masculini, androgeni. In plus, aceasta poate fi inrautatita si de stresul care vine odata cu menopauza.

Alopecie temporara la femei dupa nastere

Sarcina si perioada postpartum sunt perioade dificile din viata unei femei. Daca de cele mai mult ori, datorita nivelului ridicat de estrogen din sarcina, parul este mai lucios si mai gros, postpartum lucrurile se schimba. Colapsul estrogenului care poate duce la episoade de alopecie areata.

In unele cazuri dureaza doar cateva zile pentru ca unul sau mai multe petice fara par sa se formeze, in altele se poate produce o pierdere masiva intr-un timp scurt.

Regenerarea firelor de par poate varia in functie de cauza si severitatea alopeciei. In general, parul ar trebui sa se regenereze in decursul a cateva luni, insa tratamente din plante pentru par pot accelera acest proces daca va confruntati cu un anume tip de alopecie.

Parerea ta conteaza! Recomanda-ne subiectele tale preferate intr-un comentariu!

      Lasa un comentariu

      Ceaiuri Albut
      Logo
      Înregistrați un cont nou