fbpx

Cel mai bun tratament pentru prostata marita

Cel mai bun tratament pentru prostata marita la barbati consta in terapia cu plante medicinale, o terapie care prioritizeaza tratarea prostatei si adenomului de prostata cu ghimpe, pufulita cu flori mici, coada soricelului, troscot si urzica moarta. De asemenea, la acest remediu al prostatei este indicat sa se adauge si tinctura de pufulita cu flori mici, respectiv siropul de merisoare.

Va propunem cel mai bun tratament pentru prostata si adenom de prostata, probleme pe care le puteti intampina inainte (in cazuri mai rare) si dupa varsta de 50 de ani. Descoperiti ce este prostata marita, ce este adenomul de prostata, cum se manifesta, cauze principale ale prostatei marite, dar si ce puteti consuma ca sa reduceti volumul prostatei.

Va aducem la cunostinta faptul ca cel mai mare inamic al prostatei, indiferent de varsta, este alcoolul, de la care trebuie sa va abtineti daca decideti sa urmati un tratament natural sau medicamentos pentru prostata.

Incurajam si sportul sau sa apelati la o dieta pentru cei care slabesc greu daca va luptati cu kilogramele in plus. Din schema de tratament nu sunt exclusi nici inhibatorii de tipul finasteride si dutasteride.

Cel mai bun tratament pentru prostata
Ce este prostata marita la barbati si cum se manifesta

Prostata marita la barbati este o problema care apare la persoanele de sex masculin odata cu inaintarea in varsta. Prostata marita la barbati apare atunci cand prostata creste in dimensiuni si provoaca unele simptome si complicatii initial usoare si adesea subestimate si nu este asociata cu tumori maligne. Retinem ca daca nu este tratata la timp, se poate agrava si duce la dificultati cand urinati, probleme cu sistemul excretor si rinichii.

O extindere anormala a prostatei de natura non-canceroasa, prostata marita la barbati mai este numita si: hipertrofie prostatica benigna, adenom de prostata, hiperplazie prostatica benigna.

Prostata este o glanda prezenta numai la barbati, situata chiar sub vezica si in jurul uretrei, responsabila pentru producerea majoritatii fluidului seminal. La tineri, prostata este mica, aproximativ de marimea unei nuci, dar cu varsta creste in mod fiziologic, mai ales dupa 50 de ani. Odata marita, se poate manifesta sub diverse forme.

Va aducem la cunostinta cateva simptome care pot fi atribuite afectiunii de hipertrofie prostatica:

  1. nevoie frecventa sau urgenta de a urina;
  2. nevoie mai frecventa de a urina in timpul noptii (nicturie);
  3. dificultati la urinare;
  4. flux slab de urina sau flux de urina interupt;
  5. scurgeri post-mictionare (dupa urinare);
  6. dificulatate in golirea completa a vezicii urinare;
  7. infectii ale tractului urinar;
  8. imposibilitatea de a urina;
  9. sangerari in timpul urinarii
  10. caderea parului

Nu toate aceste simptome necesita cel mai bun tratament pentru prostata, deoarece ele nu sunt in totalitate associate doar cu o prostata marita. In cazul in care le observati, trebuie sa aveti la cunostinta faptul ca aceste simptome asociate initial cu hiperplazia benigna de prostata pot fi semne clare ale altor afectiuni precum:

  1. infectii tract urinar;
  2. prostata inflamata sau prostatita;
  3. ingustarea uretrei;
  4. pietre la nivelul rinichilor sau vezicii urinare;
  5. probleme cu nervii care tin vezica urinara sub control;
  6. cancer de vezica;
  7. cancer de prostata.
Ce este adenomul de prostata si cum se manifesta
Ce este adenomul de prostata si cum se manifesta

Adenomul de prostata este o afectiune care se dezvolta la barbatii adulti si varstnici, caracterizata printr-o crestere a volumului prostatei care inconjoara uretra. Aceasta afectiune nu este o boala, atata timp cat nu obstructioneaza fluxul de urina si nu sunt prezente simptome care modifica actul fiziologic de golire a vezicii in timpul urinarii/mictiunii. Adenomul de prostata nu trebuie confundat cu boala maligna care poate afecta prostata, care este cu cancerul de prostata.

Cum se manifesta adenomul de prostata?

Puteti identifica un adenom de prostata prin cateva simptome si cauze care provoaca:

  1. nevoia de a urina cat mai urgent: nu mai poti amana urinarea deloc;
  2. polakiurie: urinare frecventa in timpul zilei sau de cel putin doua ori in timpul noptii;
  3. ezitare la urinare: trebuie sa asteptati sa puteti urina;
  4. flux de urina slab;
  5. durere in timpul urinarii;
  6. disurie: dificultatea de a urina si nevoia de incordare abdominala pentru a elimina urina;
  7. golirea partiala a vezicii urinare: simtiti ca vezica urinara nu este golita complet chiar daca abia ati urinat;
  8. iscurie paradoxala: urinare mai mult sub forma de picurare; o falsa incontinenta, deoarece in realitate vezica urinara este plina si revarsata;
  9. retentie urinara completa sau incompleta: caracterizata de incapacitatea totala sau partiala de a urina;
  10. hematurie: prezenta sangelui in urina;
  11. hemospermia: prezenta sangelui in lichidul seminal.

Ce cauze prostata marita se cunosc, de ce si cum apare prostata marita la barbati? Cel mai bun tratament pentru prostata poate fi stabilit chiar daca cauzele prostatei marite nu se cunosc foarte bine. Specialistii pun afectiunile precum prostata marita pe seama schimbarilor hormonale care survin odata cu inaintarea in varsta si care afecteaza, in principal, productia de testosteron.

Altfel spus, dezechilibrele hormale pot determina marirea prostatei in volum.

Chiar daca nu se cunosc cu exactitate cauzele prostatei marite, exista cativa factori de risc care ar putea favoriza dezvoltarea hipertrofiei benigne de prostata (HBP). Cei mai comuni factori de risc ar putea fi:

  1. istoricul familial: daca exista/a existat in familia dumneavoastra cineva care s-a confruntat cu prostata marita, exista sanse mai mari sa va confruntati cu aceeaasi problema;
  2. diabetul/bolile de inima: riscul de a avea prostata marita creste odata cu diabetul si anumite boli cardiace;
  3. stilul de viata: daca sunteti supraponderal/obez, aveti sanse mai mari de prostata marita dupa varsta de 40-50 de ani. De aceea, va recomandam sa urmati o dieta pentru cei care slabesc greu sau sa recurgeti la post intermitent 16/8 pentru a scapa de kilogramele care sunt in plus;
  4. varsta: de la 40 de ani in sus sunteti predispus la probleme cu prostata marita;
  5. lipsa miscarii: recomandam sa faceti miscare cel putin 30 de minute, o data pe zi
Prostata marita la barbati si varsta la care pot aparea probleme cu prostata
Prostata marita la barbati si varsta la care pot aparea probleme cu prostata

La ce varsta puteti intampina probleme cu prostata? Cel mai probabil este sa va confruntati cu o prostata marita dupa pragul varstei de 40-50 de ani. Unele studii arata ca dupa 50 de ani, barbatii se prezinta mult mai des in cabinetul medicului cu probleme urinare precum adenom de prostata care necesita cel mai bun tratament pentru prostata.

Statisticile arata ca in jur de 50% dintre barbatii cu varsta cuprinsa intre 51 si 60 de ani au prostata marita si peste 70% dintre barbatii cu varsta cuprinsa intre 60 si 69 de ani au probleme cu prostata. Barbatii cu varsta de peste 70 de ani, in 80% dintre cazuri au probleme urinare cauzate de adenomul de prostata.

Va propunem cel mai bun tratament pentru prostata din plante naturale, eficient in caz de adenom de prostata, care poate ameliora simptomele asociate cu prostata marita si preveni aceste probleme.

Ceai pentru afectiuni ale prostatei

Prețul inițial a fost: 34,50 lei.Prețul curent este: 30,00 lei.

Indicatii terapeutice: hipertrofie benigna de prostata, adenom de prostata, prostatite, boli renale si urinare(nefrita, pielonefrita, cistita, uretrita, retentii urinare), ulcer gastrointestinal(adjuvant), enterita(adjuvant).

SKU: CAP 33k
Categorie:

Ceaiul din plante medicinale prostato-forte este recomandarea noastra in caz de afectiuni ale prostatei. Un ceai cicatrizant, bun diuretic, antiinflamator, dezinfectant, astringent si antiseptic urinar care poate reduce inflamatia de la nivelul aparatului uro-genital, sustine functia urinara si ameliora simptomele neplacute care insotesc adenomul de prostata.

Un mix din ghimpe (Xanthium spinosum), pufulita cu flori mici (Epilobium parviflorum), coada soricelului (Achillea millefolium), troscot (Polygonum aviculare) si urzica moarta (Lamium album), ceaiul este benefic in urmatoarele situatii:

  1. hipertrofie benigna de prostata;
  2. adenom de prostata;
  3. prostatite;
  4. boli renale si urinare, precum nefrita, pielonefrita, cistita, uretrita, retentii urinare;
  5. ulcer gastrointestinal;
  6. enterita.

In 750 ml de apa se pun 2 linguri din mixul de ceai din plante medicinale prostato-forte, se lasa la infuzat 10-15 minute. Infuzia astfel obtinuta poate fi imbunatita cu lamaie si indulcita cu miere naturala, daca vreti un ceai mai placut la gust.

Daca aveti prostata marita in faza incipienta, consumati 3 cani de ceai/zi inainte de fiecare masa. In caz de adenom de prostata sau cancer de prostata, va recomandam o doza dubla, adica 6 cani de ceai/zi alaturi de tinctura pentru afectiuni ale prostatei, cate 2 linguri de tinctura/cana de ceai prostato-forte.

Recomandam acest ceai preventiv, o luna/an dupa varsta de 50 de ani sau pe o durata de 1/3/6 luni in functie de gravitatea situatiei, alaturi de un regim alimentar echilibrat bogat in fructe si legume.

Tinctura pufulita cu flori mici si Ghimpe

Prețul inițial a fost: 49,56 lei.Prețul curent este: 40,00 lei.

Indicatii terpeutice: prostatita, adenoma de prostata, litiaza prostatica, cancer de prostata, boli renale si urinare, ulcer gastro-intesinal, pancreatite, hepatite cronice, ciroze hepatice, diskinezie biliara

SKU: TPF 76F
Categorie:

Cel mai bun tratament pentru prostata si adenom de prostata, dupa cum deja am mentionat, include si tinctura pufulita cu flori mici (Epilobium parviflorum) si ghimpe (Xanthium spinosum). Eficienta sa maxima se va observa daca va fi combinata cu ceaiul pentru prostata prostato-forte. Aceasta poate reduce inflamatia de la nivelul aparatului uro-genital masculin si ameliora sau chiar elimina manifestarile neplacute care insotesc adenomul de prostata.

Este o tinctura cu puternice efecte coleretice-colagoge, astrigente, antiinflamatoare, hipocolesterolemiante, reconstituente al celulei hepatice si prostatei, diuretice si cicatrizante. Indicatii terapeutice tratament pentru prostata cu tinctura pufulita cu flori mici si ghimpe:

  1. prostatita;
  2. adenom de prostata;
  3. litiaza prostatica;
  4. cancer de prostata;
  5. boli renale;
  6. boli urinare;
  7. ulcer gastro-intestinal;
  8. pancreatita;
  9. hepatita cronica;
  10. ciroza hepatica;
  11. diskinezie biliara.

Ca mod de administrare, cel mai bun tratament pentru adenoma de prostata cu tinctura pufulita cu flori mici si ghimpe se dizolva in ceai prostato-forte, cate o lingura de tinctura de 3 ori/zi.

Sirop merisoare pentru infectii – Natural

Prețul inițial a fost: 43,00 lei.Prețul curent este: 30,00 lei.

Remedii: Intareste imunitatea, protejeaza organismul de bolile cronice, previne afectiunile respiratorii, ajuta organismul sa lupte cu infectiile, incetineste imbatranirea, trateaza infectiile cailor urinare, cistita, curata rinichii, stimuleaza diureza, dizolva calculii renali, ajuta la sistemul cardiovascular

SKU: SM 90I
Categorie:

Cel mai bun tratament pentru prostata cu sirop de merisoare este si cel mai mare inamic al prostatei marite. Supliment alimentar care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor, siropul de merisoare consumat regulat poate:

  1. intari imunitatea
  2. proteja organismul de boli cornice
  3. preveni afectiunile respiratorii
  4. ajuta organismul sa lupte cu infectiile
  5. incetini imbatranirea
  6. trata infectiile cailor urinare precum cistita
  7. curata rinichii
  8. stimuli diureza
  9. dizolva calculii renali
  10. ajuta sistemul cardiovascular
  11. normaliza nivelul colesterolului
  12. ajuta la functionarea normala a ficatului
  13. ameliora sau tratata reumatismul si guta
  14. normaliza tranzitul intestinal
  15. combate bacteriile patogene precum E-coli si Helicobacter pylori

In cazul adultilor, consumul zilnic recomandat este de 2-3 linguri/zi de sirop de merisoare simplu sau diluat. In cazul copiilor cu varsta intre 3 si 12 ani, recomandam 2-3 lingurite/zi de sirop de merisoare simplu sau diluat in apa.

Cel mai mare inamic al prostatei care poate duce la o prostata marita sau chiar la cancer de prostata? In primul si in primul rand, alcoolul este unul dintre cei mai comuni inamici ai prostatei. Este in capul listei cu cele mai toxice bauturi pentru sanatatea prostatei, alaturi de alte alimente a caror consum nu-l incurajam mai ales dupa varsta de 50 de ani. In aceasta lista de alimente pe care ar trebui sa le consumati moderat sau chiar deloc intra:

  1. carnea de vita
  2. carnea de porc
  3. alte tipuri de carne rosie
  4. carnea procesata
  5. produse lactate
  6. grasimile saturate

12 cele mai bune alimente de consumat, esentiale in mentinerea sanatatii prostatei, in schimb, sunt:

  1. usturoiul
  2. ardeii
  3. rosiile
  4. conopida
  5. broccoli
  6. varza
  7. semintele de dovleac
  8. nucile
  9. tofu si produsele din soia
  10. pestele precum sardine, somon, macrou, deoarece sunt bogati in grasimi omega-3
  11. ceaiul verde
  12. ceaiul de merisoare

Blocantii alfa-1 sunt medicamente care pot trata afectiuni ale prostatei, prostata marita, adenom de prostata, cancer de prostata. Acestia incetinesc activitatea anumitor tipuri de celule, blocheaza partial modul in care celulele primesc instructiuni de la creier si ajuta la vindecarea prostatei si recuperarea acesteia.

Blocantii alfa-1 sunt, de fapt, niste receptori care, la nivelul tractului urinar, controleaza muschii vezicii urinare, dar se gasesc si in prostata.     

In cazul prostatei marite, adica a hiperplaziei benigne de prostata (HBP), blocantii alfa-1 pot relaxa muschiul prostatic, facilitand astfel trecerea si, in final, eliminarea urinei. Blocantii afla in caz de HBP sunt: alfuzosin, doxazosin, silodosin, tamsulosin si terazosin.

Inhibitorii 5-alfa si prostata marita la barbati
Inhibitorii 5-alfa si prostata marita la barbati

Finasterida si dutasterida sunt doi inhibatori 5-alfa folositi in tratarea hipertrofiei benigne de prostata. Prezenta in piele, ficat si prostata, enzima 5-alfa reductaza transforma o parte din testosteron in dihidrotestosteron sau DHT, care joaca un rol mare in cresterea prostatei in dimensiune. Inhibitorii 5-alfa suprima enzima 5-alfa reductaza, ceea ce conduce la scaderea cantitatii de DHT produs de organism.

Mai multe despre finasterida si dutasterida ca cel mai bun tratament pentru prostata medicamentos in randurile de mai jos.

In primul rand, haideti sa stabilim cateva asemanari intre cei doi inhibatori, dar si care este diferenta dintre finasteride si dutasteride. Atat finasterida, cat si dutasterida pot inhiba enzima 5-alfa reductaza. De retinut ca aceasta enzima are doua parti mai mici, numite izoenzime:

  • tipul 1 – se gaseste in principal in ficat si piele, iar in cantitati mai mici in prostata
  • tipul 2 – se gaseste in principal in prostata si mai putin in piele si ficat

Finasteridele inhiba numai izoenzima de tip 2 reductaza 5-alfa. Vaste studii au demonstrat ca finasteridele pot reduce productia de DHT cu pana la 70%, ceea ce inseamna o prostata cu pana la 18% mai mica. De altfel, spre deosebire de dutasteride, finasteridele nu raman atat de mult in organism.

Dutasteridele inhiba izoenzimele de tip 1 si de tip 2 ale 5-alfa reductazei. Studiile si analizeze arata ca dutasteridele pot reduce productia de DHT cu pana la 93%, ceea ce inseamna o prostata cu aproape 26% mai mica. Atat finasterida, cat si dutasterida sunt eficiente in tratarea HBP si pentru unele persoane reprezinta cel mai bun tratament pentru prostata.

Cu toate acestea, trebuie sa va aducem la cunostinta faptul ca ambele tipuri de inhibatori 5-alfa pot avea efecte secundare precum:

  1. apetit sexual scazut
  2. ipotenta
  3. dificultate la ejaculare
  4. ginecomastie sau extinderea tesuturilor mamare
  5. depresie
  6. anxietate
  7. cancer de prostata grad inalt

Cele mai sigure remedii la care puteti apela in lupta cu prostata marita si adenom de prostata raman, insa, preparatele naturale pe baza de plante, ceaiurile, tincturile si siropurile care nu vin cu efecte adverse asupra organismului. Pe langa faptul ca preparatele din plante sunt naturale, ele aduc beneficii intregului organism, nu doar prostatei.

Putem spune ca plantele potrivite sunt cel mai mare inamic al prostatei marite. Cel mai bun tratament pentru prostata marita va intari, asadar, sistemul imunitar, acesta urmand sa fie mai putin predispus la viitoare infectii si probleme.

1 Comment

    Lasa un comentariu

    Ceaiuri Albut
    Logo
    Înregistrați un cont nou