Leacuri batranesti pentru durerea in piept: remedii din batrani pentru durere in capul pieptului

leacuri batranesti pentru durerea in piept
leacuri batranesti pentru durere in piept

Ce sunt durerile in piept?

Durerile in piept sunt dureri toracice care apar in partea din fata a pieptului (durere anterioara), intre gat si partea superioara a abdomenului. Ele pot fi un simptom al diferitelor boli cardiace, respiratorii, infectioase, nervoase si leziuni osteo-articulare sau musculare. Uneori, durerea toracica se poate raspandi la gat, abdomen sau spate.

Durerea in capul pieptului este o durere foarte frecventa si poate prezenta intensitati diferite in functie de cauza sau origine. Aceasta poate fi cauzata, in cel mai rau caz, de boli grave si urgente, cum ar fi atacul de cord sau insuficienta cardiaca, care pot pune viata in pericol. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca, in ciuda senzatiei de durere toracica puternica, cauzele nu sunt adesea periculoase pentru sanatatea celui care le experimenteaza.

Durerea in piept se manifesta sub forma de intepaturi, arsura la nivelul pieptului, durere aparuta brusc la nivelul pieptului, presiune toracica. Bine de stiut ca, cele mai frecvente simptome durere in piept sunt o durere pulsatorie si un sentiment de opresiune, desi acestea variaza adesea in functie de organul sau tesuturile afectate. Iata cateva tipuri de dureri in piept pe care le-ati putea avea:

  • Durere toracica coronariana: intepaturi la nivelul inimii, durere care migreaza spre partea stanga a gatului si bratul stang. Aceasta durere poate fi insotita de stare generala de rau, greata si varsaturi, transpiratie si dificultati de respiratie.
  • Durere toracica pleuropulmonara: durere toracica cauzata de probleme respiratorii sau pulmonare, localizata, in principiu, in partea laterala a corpului. La respirare si tuse se poate intensifica.
  • Durere toracica pericardica: durere pulsatorie insotita de presiune la nivelul pieptului. Se poate intensifica odata cu respiratia.
  • Durere toracica digestiva sau durere esofagiana: principala cauza poate fi o hernie hiatala sau probleme esofagiene. Se resimte in zona sternului, dar poate ajunge pana la nivelul gatului.
  • Durere toracica osteo-musculara: durerea cauzata de leziuni, fracturi sau rupturi musculare. Localizata la nivelul rupturii/leziunii, creste in intensitate odata cu miscarea corpului.
  • Durere toracica neuropata: are drept cauza virusul herpetic Zoster. Poate fi resimtita ca o de arsura care afecteaza de obicei o parte a pieptului.
  • Durere toracica de origine nervoasa sau psihologica: se manifesta adesea sub forma de intepaturi/ciupituri la nivelul pieptului.

Dupa cum mentionam si anterior, in majoritatea cazurilor, durerile in piept nu prezinta foarte multe riscuri, daca nu va stiti cu probleme cardiovasculare sau de alta natura. Pentru ca dorim sa incurajam consumul de plante si remedii naturale din plante, vrem sa va recomandam cateva leacuri batranesti pentru durerea in piept.

Unul dintre cele mai bune leacuri batranesti pentru durerea in piept cauzata de bronsita. Se incalzeste sarea mare, se pune intr-un saculet sau intr-o soseta de bumbac, dupa care se lasa o perioda mai lunga de timp pe piept. Este o metoda cunoscuta din batrani, asemanatoare cu mamaliga calda care se aplica in caz de tuse seaca la copii.

Durerile in piept pot avea mai multe cauze, printre care si probleme de natura gastro-intenstinala. Ulcerul gastric, de exemplu, poate provoca dureri la nivelul capului pieptului, caz in care recomandam extract din muguri de smochin. Mugurii de smochin au rolul de a ameliora tulburarile gastrice, iar extractul se administreaza de doua ori/zi, dimineata si seara, dizolvat in apa.

Roinita este o planta care, sub forma de extract de roinita, este benefica in caz de durere in piept provocata de probleme intestinale. Mentine sanatatea tractului intenstinal si tensiunea arteriala in parametric normali, are proprietati antivirale, carminative, cicatrizante si antibacteriene. Se consuma inainte de masa cu cel putin 30 de minute, de 3 ori/zi si este recomandat in special persoanelor care au probleme cu stomacul si cu refluxul gastro-esofagian.

Macele, consumate proaspete, sau sub forma de sirop de macese sau ceai se afla in top cele mai bune leacuri batranesti pentru durerea in piept, cauzata de viroze, palpitatii si intepaturi in capul pieptului. Ele pot contribui la sanatatea generala a inimii, la scaderea colesterolului si reducerea tensiunii arteriale, mai ales daca sunt consumate regulat, proaspete sau congelate.

Acestea pot fi culese si pastrate si mai apoi folosite la ceaiuri. Sau, daca nu aveti la indemana, puteti opta pentru extract de macese, care de dizolva in apa.

Daca va confruntati cu dureri in piept cauzate de raceala si viroze, puteti lua in calcul consumul de ceai de cimbrisor. Un remediu natural care poate lupta impotriva virozelor, intarind sistemul imunitar si pregatindu-l in acelasi timp de lupta. Are o aroma deosebita de lamaita, este placut la gust si contine o multime de acizi naturali care pot intari chiar si peretii intestinali. Pe langa asta, mai si calmeaza, tocmai de aceea recomandam ceaiul de cimbrisor daca sunteti raciti sau va confruntati cu tuse seaca la adulti.

Senzatie de arsusa in capul pieptului? Aceasta poate fi provocata de o posibila gastrita, un ulcer sau alte probleme gastrice, dar poate fi ameliorata cu ajutorul ceaiului de galbenele. Galbenelele se pot consuma sub forma de infuzie de galbenele, deci oral, dar si compresele cu ceai de galbenele pe piept ajuta. Iar daca aveti vreo rana pe piept si de aceea va doare pieptul, compresa cu ceai de galbenele aplicata local ar fi ideala.

Mai tineti minte mamaliga fiarta aplicata in caz de tuse seaca si durere in piept la copii? Ei bine, ne bucuram sa va spunem ca exista si pentru adulti leacuri batranesti pentru durerea in piept cauzata de tuse seaca, dureri stomac, ulcer si arsuri la stomac. Nu doar sarea este buna, ci si cartofii razuiti. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa-i curatati, sa-i razuiti si sa-i puneti intr-o carpa/saculet/soseta si sa lasati saculetul pe piept pentru cateva ore. Ar fi bine, cat mai mult, motiv pentru care ii puteti tine peste noapte.

Patlagina este una dintre cele mai comune plante, pe care o putem repera fie prin curte, fie pe marginea drumurilor si pe campuri. Batranii i-au identificat beneficiile inca din timpuri stravechi si au folosit-o pe post de ceai de patlagina, in caz de durere in piept provocata de probleme gastrice. Cand simtiti durere in capul pieptului si zona stomacului, puteti consuma o cana generoasa din acest lichid. Poate fi indulcit cu putin miere, deoarece, la gust, nu e cel mai apetisant.

Exista remedii naturiste din plante pentru durere in piept care va pot veni in ajutor in caz de dureri si intepaturi persistente. Pe o perioada mai lunga de timp, daca vorbim de durere in piept necauzata de raceli sau viroze, recomandam atat tratamentele sub forma de tinctura, cat si tratamente sub forma de siropuri.

Iata o lista cu cateva tincturi si siropuri care va pot fi de folos atunci cand inima va supara din vaste motive:

  • Tinctura colestero forte cardiovascular: in caz de hipercolesterolemie, dislipidemie, profilaxia aterosclerozei, aterosleroza, hipertensiune, flebita, tromboflebita, circulatie periferica deficitara. Mod de administrare: o lingura de 3 ori pe zi ca atare, sau diluata cu apa plata sau in ceaiul pentru afectiuni circulatorii.
  • Tinctura de paducel si valeriana: in caz de cardiopatie ischemica, aritmii, angina pectorala, hipertensiune arteriala. Mod de administrare tinctura de paducel si valeriana: cate o lingura de 3 ori pe zi diluata in apa sau, preferabil in ceai pentru afectiuni cardiac.
  • Sirop de aronia fara zahar: un bun tonic cardiovascular. Doza pentru consum zilnic
    Adulti: 2-3 linguri pe zi simplu sau diluat in apa
    Copii 3-12 ani: 2-3 lingurite pe zi simplu sau diluat in apa
  • Sirop de merisoare: adjuvant al sistemului cardiovascular. Doza pentru consumul zilnic:
    Adulti: 2-3 linguri pe zi simplu sau diluat intr-un pahar cu apa
    Copii 3-12 : 2-3 lingurite pe zi simplu sau intr-un pahar cu apa
  • Bitter ardelenesc din 40 de plante: pentru durere in piept cauzata de afectiuni respiratorii, precum tuse, bronsita, pneumonie; afectiuni digestive precum reflux gastroesofagian, indigestie. Mod de administrare: o lingura de 2-3 ori pe zi diluata in apa plata sau ceai

Paducelul, vascul si urzica, separat, dar mai ales impreuna, vin cu beneficii pentru inima si, sub forma de tinctura cardiovasculara marca Casa de Ceaiuri Albut, reprezinta un leac batranesc de exceptie pentru durere in piept. O recomandam in caz de hipertensiune arteriala si afectiuni circulatorii (de exemplu: artrita, ateroscleroza, varice), angina pectorala, insuficienta circulatorie, afectiuni aortice, tulburari de menopauza, aritmii.

Paducelul, numit si “planta inimii” sau “laptele batranilor” poate regenera cordul inimii si trata anumite afectiuni ale acesteia. Vascul, o planta cu puternice propietati vasodilatatoare, hipotensoare, antispasmodice, decongestive, antitumorale si de eliminare a ureei. Urzica, contine o multime de substante active atat in radacini, cat si in tulpina si frunze. Singura, face o treaba buna in caz de cloroze, anemii si alte boli grave ale sangelui, precum leucemie. Impreuna cu paducelul si vascul, sub forma de tinctura, va poate ajuta sa scapati de durerile din piept.

Tunctura aceasta pe baza de paducel, vasc si urzica poate fi consumata dupa ce o lingura de tinctura a fost diluata in apa sau in ceai pentru afectiuni cardiace, de preferat de 3 ori/zi.

Ceai tensiune Arteriala

In caz de angina pectorala, hipertensiune,ateroscleroza, palpitatii cardiace, distonie neurovegetativa manifestata prin palpitatii.

Ceai tensiune Arteriala contribuie la:

  • normalizarea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac
  • stimuleaza circulatia sangelui si normalizeaza valorile colesterolului din sange.

Proprietati: tonic cardiovascular, sedativ nervos, hipotensor, hipocolesterolemiant.

Compozitie: ceaiul contine o combinatie de plante printre care:

  • vasc de mar(Viscum album)
  • paducel(Crataegus monogyna)
  • talpa gastii(Leonurus cardiaca)
  • traista ciobanului(Capsella bursa-pastoris)
  • urzica(Urtica dioica)
  • trei frati patati(Viola tricoloris)
  • coada calului(Equisetum arvense)
  • mesteacan(Betula sp.)

Mod de preparare: 2 linguri mari de plante se pun in 500 ml apa rece si se lasa la macerat de seara pana dimineata, se da in clocot, se lasa 10 minute la racit, se imparte in doua doze.

Ceai pentru Afectiuni Cardiace

Remediu natural sub forma de ceai, recomandat in caz de hipertensiune, tulburari de ritm cardiac,  palpitatii, ischemii, insuficienta coronariana, angina pectorala, ateroscleroza.

Contribuie la:

  • contribuie la functionarea normala a sistemului cardio-vascular
  • imbunatatirea tonusului cardiac
  • normalizarea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale
  • contribuie la sanatatea peretilor arterelor coronariene

Indicatii terapeutice: hipertensiune, tulburari de ritm cardiac,palpitatii, ischemii, insuficienta coronariana, angina pectorala, ateroscleroza.

Compozitie: acest ceai este o combinatie din mai multe plante cum ar fi:

  • talpa gastei(Leonorus cardiaca)
  • cimbrisor(Thymus serpyllum)
  • paducel(Crataegus monogina)
  • valerina(Valeriana officinalis)
  • traista ciobanului(Capsella bursa pastoris)
  • urzica(Urtica dioica)
  • Actiune farmacologica: hipotensor, vasodilatator,tonic cardiac, sedativ nervos, diuretic, usor astringent, depurativ.

Mod de preparare: peste 2 linguri mari cu plante se toarna 500 ml apa clocotita. Se lasa acoperit 10-15 minute apoi se strecoara.

Incheiere

Ne bucuram sa dam aceste leacuri batranesti pentru durerea in piept mai departe si generatiilor de astazi. Daca nu va stiti suferinzi, cu probleme cardiovasculare, in caz de durere in piept provocata de tuse seaca, viroze, raceli, probleme cu stomacul, nu ezitati sa aplicati si incercati aceste remedii naturale pentru durere in capul pieptului. Pentru toate problemele care nu necesita tratament medicamentos si alte interventii, plantele, ceaiurile din plante, tincturile si siropurile reprezinta un tratament natural ideal.

Sursa:

1) Wbmed -> Myocardial Infarction symptoms – Symptoms / Diagnosis – Chest pain STEMI

Parerea ta conteaza! Recomanda-ne subiectele tale preferate intr-un comentariu!

      Lasa un comentariu

      Ceaiuri Albut
      Logo
      Înregistrați un cont nou
      Ceaiuri Albut
      Prezentare generală a confidențialității

      Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.